Altijd al nieuwsgierig geweest naar het verhaal achter de Zusters van Liefde? Of altijd al willen weten hoe dat nou was vroeger in een klooster? Of wat denkt u van een Moderne bedevaart: het PSV-stadion als moderne tempel? Kom dan naar het filmfestival tijdens de provinciale weekenden! Tijdens de provinciale weekenden zal een bijzonder filmprogramma gepresenteerd worden.

Daarnaast zullen tijdens dit filmfestival unieke previews te zien zijn van Stichting Verhalis en Van Osch Film Produkties.

In het kader van Geloven in Brabant werkt Stichting Verhalis aan het project 'Kloosterverhalen', waarbij zij herinneringen en verhalen van kloosterlingen verzamelen, voordat ze verdwijnen. De pilot van zes verhalen wordt dit najaar gemaakt. Tijdens het filmfestival ontmoet u al enkele kloosterlingen door het indringende oog van de camera. Door de makers van Stichting Verhalis zal toelichting gegeven worden op dit project.

In het kader van Geloven in Brabant werkt Van Osch Film Produkties aan het project 'Heilige Huisaltaartjes', waarbij zij een serie korte portretten filmen van mensen die vertellen over hun zelf gemaakte huisaltaartje en het verhaal erachter.

Het filmfestival is gratis toegankelijk. Kom dus allemaal kijken!

Alle Filmfestivals zijn inmiddels geweest.

Op 10 december van 16.00 - 19.00 is er een spectaculaire première van het project Kloosterverhalen. Locatie: Cenakel 1, Tilburg. Voor meer informatie: www.verhalis.nl

De filmpjes van het project eigenzinnige Heilige Huisaltaartjes kunt u via de link op de homepage bekijken.